06-23735479 / 06-51889177

info@veenemanbak.nl

Wie zijn wij?

Vivian Bak

Ik heb mijn opleiding logopedie gevolgd aan de HAN in Nijmegen. In 2002 ben ik afgestudeerd. Na mijn studie heb ik me een aantal jaren bezig gehouden  met de behandeling van spraak- en taalproblematiek bij kinderen. In 2007 ben ik me gaan specialiseren in de behandeling van baby’s en jonge kinderen met eet- en drinkproblemen, de preverbale logopedie. Mijn affiniteit met deze doelgroep is steeds verder gegroeid, zodat ik in 2019 besloten heb om me hier volledig op te richten.

Kunnen eten en drinken is een eerste levensbehoefte. Er ontstaan, zowel bij het kind als bij ouders, zorgen en stress op het moment dat een kind dit niet kan of wil. Ik vind het daarom zeer dankbaar werk om kinderen en hun ouders te begeleiden in het verbeteren van de vaardigheden rondom het eten en drinken van het kind. Dit doe ik, waar nodig, in samenwerking met jeugdverpleegkundigen, kinderartsen, kinderdiëtisten en kinderfysiotherapeuten.

vivian@veenemanbak.nl
06-51889177

Karin Veeneman

Mijn opleiding voor logopedist heb ik gedaan in Hengelo. In 1990 ben ik afgestudeerd en aansluitend heb ik een aantal jaren algemene taalwetenschap gestudeerd, waarnaast ik ook als logopedist aan het werk ben gegaan.

Mijn werkervaring heb ik opgedaan in de vrijgevestigde praktijk voor logopedie die ik had in Lelystad. Hiernaast heb ik gewerkt in het onderwijs voor zeer moeilijk lerende en zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Sinds januari 2021 werk ik op maandag en dinsdag SBO de Schilderspoort in Zevenaar.

De meeste voldoening haal ik uit het werken met (zeer jonge) kinderen met spraak- en/of taalontwikkelingsproblemen, kinderen met lees- en/of spellingproblemen, problemen met het verwerven van de leesvoorwaarden en inmiddels ook met (zeer) jonge kinderen met eet- en/of drinkproblemen.

Sinds augustus 2016 ben ik werkzaam in en mede-eigenaar van (pre)logopedie en coaching Veeneman & Bak en heb ik me verder gespecialiseerd in behandeling van kinderen met syndroom van Down en eet- en drinkproblemen bij (zeer) jonge kinderen. Het hulp kunnen bieden dan deze bijzondere groep kinderen is bijzonder en voor mij een hele mooie uitdaging!

In augustus 2020 ben ik begonnen aan de opleiding Systemisch Energetisch Spiegelcoach, aan de Kernkrachtacademie, omdat ik het de persoonlijke groei die ik in de afgelopen jaren heb doorgemaakt graag wil doorgeven aan mensen die dat nodig hebben en die groei ook willen doormaken. Binnen deze opleiding word ik geschoold om systemisch en energetisch naar hulpvragen te kijken, waarbij een dier (animal assisted coachen) een hele mooie rol heeft. Al jaren is bekend dat dieren van grote waarde zijn voor mensen. Niet alleen als huisdieren maar ook als hulp-, therapiehond, of als co-coach. Honden (maar ook paarden) kunnen worden ingezet bij de hulpvraag van een client, bij traumaverwerking, in coaching en bij opstellingen, het weer in contact komen met je gevoel. Dieren zijn puur, intuïtief en spiegelen de mens vanuit hun natuurlijk instinct. Ze kijken voorbij de maskers die we opzetten, waarachter we bijvoorbeeld pijn, een schuldgevoel, negatieve overtuigingen of onzekerheid verstoppen. Hierdoor zijn ze prachtige leermeesters bij verschillende, persoonlijke en/of werk gerelateerde hulpvragen. Daarom kies ik er voor door middel van Animal Assisted Interventions, of coaching mensen met verschillende hulpvragen te begeleiden in hun proces.

In oktober 2020 heb ik me ook toegelegd op het nog beter kunnen coachen door me de methodiek Clean Language eigen te maken bij Oskam Organisatieadvies. Deze methodiek helpt bij het voeren van een gesprek waarbij ik als coach geen invulling, geen oordeel en ook geen oplossingen geef. De client wordt zo zelf verantwoordelijk gemaakt en gehouden voor zijn of haar eigen oplossing. Door op deze manier inzichten te krijgen en een eigen oplossing te vinden, is die het meest passend en ben je ook heet meest gemotiveerd om ermee aan de slag te gaan.

In april en mei 2021 en ben ik geschoold in “De van leed naar liefde methode van Claudia Krumme”. Dit is een effectieve methode om overlevingsstrategieën als relatieverslaving, co-dependentie, verlatingsangst en bindingsangst  te leren herkennen, erkennen en te leren ontmantelen. Mijn client leert contact te maken met onderliggende oude pijn en onderdrukte gevoelens uit het verleden. Het uitgangspunt is altijd het hier en nu. Waar heeft u nu last van en hoe zijn deze gedachten en gevoelens gerelateerd aan het verleden.

Nieuwsgierig geworden? Neem gerust contact op!

 

karin@veenemanbak.nl

06-23735479