06-23735479 / 06-51889177

info@veenemanbak.nl

Coaching met dieren

Hulp bij spraak- en/of eetproblemen

Behandelingen voor baby’s en jonge kinderen

Geregistreerd bij het Kwaliteitsregister Paramedici

 

Home » Coaching met dieren

Coaching met dieren, bijvoorbeeld honden, maar ook paarden, neemt u mee buiten uw cognitieve, buiten uw denken. Deze manier van intuïtief coachen wordt gebruikt bij de behandeling van hulpvragen binnen uw persoonlijke leven of uw werk. Ze kunnen te maken hebben met verlatingsangst, bindingsangst, co-dependentie, onzekerheid. 

Problematiek op het gebied van spraak, taal, eten of drinken?

Meld uw kind aan

 De voordelen van coaching met dieren, zoals honden, pony’s en paarden

Dieren laten dingen zien waarvan je je zich niet bewust bent. Dieren kijken namelijk verder dan je uiterlijk of hetgeen dat wat je zegt; ze kijken vooral naar de energie. Daarom is coaching met dieren, zoals honden, pony’s en paarden, zeer werkzaam en heel bijzonder. Honden, maar ook paarden en pony’s helpen om gevoelens naar boven te halen en daar contact mee te maken, Coaching met dieren, ook wel Animal Assisted Coaching genoemd, richt zich vooral op het in contact komen met je innerlijk weten, je authentieke zelf.

 

Alles is energie. Energie lijkt zo ontastbaar maar is zeker voelbaar. Energie is er in diverse vormen. Voor veel dieren is die energie niet ongrijpbaar. Voor honden en paarden is het een natuurlijk instinct, datgene waarop ze reageren. Iets wat ze kennen en in het moment voelen. Ze zijn daardoor als het ware een spiegel van de ziel. Ze kunnen je laten zien wat er in je omgaat, laten je contact maken met jouw ware ik.

Het mooist is als energie voelbaar wordt, er uit de energie bewustwordingen ontstaan, er contact gemaakt kan worden met ervaringen van vroeger, die overlevingsstrategieën tot gevolg hebben gehad. Die toen heel functioneel waren, maar die nu niet meer dienend zijn. Wat is het mooi als dat geheeld kan worden, als we verder kunnen gaan dan die oude pijn, het gewonde kind in jezelf kunt erkennen en geven wat het nodig heeft. 

Mijn visie is dat ieder mens een spiegel kan worden voorgehouden, met behulp van het natuurlijke instinct van een hond of een paard. Het dier wat als het ware in de ziel “kijkt”, dat bewust maakt en verbindt met je  authentieke deel, je échte ik. Het deel wat verborgen is geraakt, waarmee je vaak het contact bent verloren. Het deel dat is ingekleurd door het leven, door systemen waarin je bent geboren, waarvan je in je dagelijks leven deel van uitmaakt. Alles mag een plek krijgen, er mag beweging komen en ruimte ontstaan. Ruimte om hoofd, hart en buik weer te verbinden. Om dat authentieke deel van jezelf weer voelbaar te maken, weer te mogen leren kennen en te mogen laten stralen.

Samenwerken met de natuurlijke gave van honden en paarden, in combinatie met systemische en energetische werk, voelt voor mij vaak als toveren. Het voelt als een voorrecht om een stukje mee te mogen gaan en een mens die het nodig heeft, in samenwerking met een hond of een paard.

In verbinding met het dier, de aanwezige energie en de natuur wordt ieder mens uitgenodigd om terug te gaan naar de kern. Wat er ontstaat is liefde en heelheid.

Afspraken kunnen ingepland worden in de natuur bij u in de buurt, in de buurt van Hummelo, of op één van de locaties in Kilder en ‘s-Heerenberg. Ik heb ook de beschikking over een mooie plek in het buitengebied bij Breedenbroek. 

Heeft u vragen over onze diensten?

Vul het contactformulier in

Aanmelden bij onze praktijk

Stel gerust al uw vragen

Heeft u interesse in coaching met dieren zoals honden, pony’s en paarden voor de behandeling van eetstoornissen of andere problemen bij uw kind? Meld uw kind dan aan bij onze praktijk in Kilder via het online aanmeldformulier. Heeft u vragen over onze behandeling? Neem dan gerust eens contact met ons op door te bellen naar 06-23735479 of 06-51889177 of door een e-mail te sturen naar info@veenemanbak.nl.